N E W S

UPDATES COMING

……

 

 

 

 

 

Claiming Needles online exhibition
and
Lokal Helsinki

 

Embroidered piece titled “Sanni” is part of a Peer to Space‘s online exhibition titled Claiming Needles.

A new artwork titled “Luokkakuva” (free trans. class picture) exhibited in Lokal Helsinki, in an exhibition titled Bloom. Exhibition is a part of the Helsinki Design Week.

(For more info and the links click the texts written with bold.)

Hillevi in Kajaani Art Museum / Yarn Visions
11.2.-6.5.2018

Tapestry piece “Hillevi” is exhibited in Kajaani in Yarn Visions -exhibition. This is continuing curated condensed exhibition to Yarn Visions in Kerava, Museum Centre Sinkka. The curator of Yarn Visions is Minna Haveri.

Artists of the exhibition: Liisa Hietanen, Hyäryllistä-ryhmä, Rósa Sigrún Jónsdóttir, Elina Juopperi, Melek Mazici, Annukka Mikkola, OLEK & Michelle P. Dodson, Ulla Pohjola, Sonja Salomäki, Suvi Solkio, Minna Soraluoma, Sanni Weckman

LINK TO KAJAANI ART MUSEUM

Näyttökuva 2018-2-16 kello 3.12.23


Works in Generation 2017 group exhibition in Amos Anderson Art Museum

Sanni Weckman’s works Hillevi and Osmo exhibited in the group exhibition Generation 2017 in Amos Anderson Art Museum. The exhibition’s curator is Laura Köönikkä.

amosanderson.fi

Artists in Generation 2017:

Oona Autio, Felix Bade, Felix Bardy, Ella Eskola, Charlotte Forsgård, Annina Fremgen, Alexander Ginlund, Svante Gullichsen, Henriikka Harinen, Anastasia Hartikainen, Heikki Heinonen, Tuisku Hiltunen, Sonja Hyytiäinen, Anthoni Hætta, Matida Jammeh, Inka Jerkku, Emmi Kataja, Veera Krouglov, Jassir Kuronen, Alina Lampinen, Pihla Lappalainen, Pauliina Latva, Liisa Lehtimäki, Emilia Linnavuori, Niko Moisas, Emilio Mäkipää, Anastasia Dea Maria Poljatschenko, Minna Pyykkönen, Hertta Ratilainen, Säde Rinne, Nita Saastamoinen, Emma Sarpaniemi, Hermann Sebastian Schultz, Eliel Tammiharju/ taiteilijanimi: KEliel, Ananya Tanttu, Tarina Tommiska, Lumi Tuomi, Niko Vastamäki, Léda Vesmanen, Jade Vesto, Mikaela Välipakka, Sanni Weckman.

 

 


The tapestry “Hillevi” in exhibition Yarn Visions in Art and Museum Centre Sinkka
November 2016 – March 2017

The tapestry “Hillevi” which was earlier presented as a weaving performance is now woven complete and is on display in a textile group exhibition in the city of Kerava near Helsinki in Finland , in Art and Museum Centre Sinkka.

sanniweckman

Yarn Visions 26/11/2016 – 5/3/2017

Artists in the exhibition:
Tanya Akhmetgalieva, Jenni Haili, Liisa Hietanen, Hyäryllistä-group, Rósa Sigrún Jónsdóttir, Elina Juopperi, Sanna Majander, Niina Mantsinen, Melek Mazici, Annukka Mikkola, OLEK & Michelle P. Dodson, Kaija Papu, Ulla Pohjola, Sonja Salomäki, Noora Schroderus, Suvi Solkio, Minna Soraluoma, Daina Taimina, Tuija Teiska, Timo Tähkänen, Sanni Weckman

 

 

 

 The tapestry “Hillevi” noted on multiple medias

1212121

photo: Ossi Ahola / Aamulehti

 


Yle Tampere, Finland’s national public service broadcasting companys Tampere citys local page made a video interview of the “Hillevi” tapestry and the weaving performance that was held in Art Center Mältinranta. The video has reached over 25 000 views.

Watch the video here (in finnish)


Finland’s national public service broadcasting company Yle made a video interview about the “Hillevi” tapestry to television news that is viewable from Yle Areena.

Watch the video here (in finnish)


Finnish newspaper Aamulehti made an article about All is Well – final thesis exhibition and included largely the “Hillevi” tapestry.

1111

Leave a Reply